top of page

3 beste tips om gezonder te leven

Gezonder leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak schuiven we de startdatum, zodra we wat lekkers voor ons neus krijgen, door naar de volgende maandag. “Ik begin volgende week wel”. Voor je het weet ben je weer een maand verder. Gezonder leven kun je ook stap voor stap doen. Om hier gelijk mee te starten kun je gebruik maken van de volgende gezond leven tips.


#1 eet elke dag groente en fruit

Voor de een is het een lekkere snack, voor de ander geen favoriet. Toch is het eten van fruit en groente goed voor een gezonder leven. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie in de ochtend. Dit kan zowel met groente als met fruit. Wees creatief! Ook kun je als variatie bij het avondeten je groentes grillen of bakken in de oven. De smaken zullen je verrassen! Twee stuks fruit en 500 gram groente per dag is al voldoende.


#2 verminder je suiker inname

Zonder dat we het in de gaten hebben krijgen we ontzettend veel suikers binnen. Vooral als je een liefhebber bent van frisdrank. Doe jezelf een lol en vervang je glas frisdrank voor een glas water. Niet alleen krijg je zo minder suiker binnen, ook is dit goed voor je lichaam. Door minimaal twee liter water en/of thee per dag te drinken, kan je lichaam beter afvalstoffen afvoeren. Ps: zet het liefst ook dat hele pak koekjes opzij.


#3 neem tijd voor ontspanning

Niets is lekkerder dan even helemaal niks doen, toch? Ontspanning zorgt dat je stressniveau daalt. Om gezonder te leven moet je leven ook minder stressvol zijn. Ontspanning kun je vinden in de kleine momenten. Al is het een hoofdstuk lezen in een spannend boek, minder naar beeldschermen kijken of een uurtje eerder naar bed gaan. Hoe minder stress je ervaart, hoe beter je immuunsysteem zal werken.

Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page