top of page

5 tips voor beter leren plannen

De een werkt goed onder tijdsdruk en de ander totaal niet. Last minute een opdracht inleveren kan je een goed gevoel geven, maar of het werk piekfijn in orde is, dat is nog maar de vraag. Wil je graag beter leren plannen en gestructureerd werken? Dan zijn er een aantal tips die jou daarbij kunnen helpen. Lees snel verder en leer hoe je beter kunt plannen tijdens het werk.

#1 Welke opdracht heeft prioriteit?

Om te voorkomen dat je een opdracht 5 minuten van tevoren inlevert is het belangrijk je taken op prioriteit in te delen. Bekijk welke deadlines je hebt en zorg dat je de opdrachten met de kortste deadline het eerst af hebt.


#2 creëer overzicht

Naast de grote taken met deadline zijn er vast nog kleine opdrachten of klusjes die je tussendoor moet doen. Al is het een boodschapje of een 10 minuten gesprek op de school van je kinderen. Beter leren plannen valt of staat met het maken van een goed overzicht van je volledige dagbesteding.

#3 jezelf belonen

Heb je een deadline eerder af dan verwacht? Ga dan iets leuks doen. Uiteraard kun je ook alvast beginnen aan je volgende opdracht, maar jezelf belonen is ook goed. Zo zorg je ervoor dat je weer gestructureerd werkt aan je volgende opdracht.

#4 Zeg nee

Weten wanneer je genoeg werk hebt voor de aankomende week of maand is ook een onderdeel van beter leren plannen. Probeert iemand je toch een extra taak op te leggen? Dan is het niet erg om nee te zeggen. Zo werk je jezelf niet in de nesten en weet de ander waar hij of zij aan toe is. Jouw planning zit immers vol.

#5 Hou ruimte in je planning

Hoe gestructureerd je ook te werk gaat, er kan altijd iets misgaan. Misschien moet je te lang wachten op een akkoord of heb je problemen met je computer. Door ruimte in je planning te houden heb je speling op het moment dat iets vertraging oploopt. Beter leren plannen kan het beste door een uur of twee speling te hebben in je agenda.

Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page