top of page

De beste slaaphouding voor een goede nachtrust– Hoe slaap jij?

De een slaapt kaarsrecht, de anders ligt op zijn buik en weer een ander is ergens bij het voeteneind te vinden. We hebben allemaal een favoriete slaaphouding, maar niet elke houding is even goed voor ons lichaam en een goede nachtrust. Wil jij ook weten wat het beste is voor een goede nachtrust? Lees dan snel verder.


Voorbereiding goede nachtrust

In welke houding je slaapt is belangrijk, maar wat hieraan voorafgaat net zo. Om slapeloosheid te voorkomen kun je je alvast voorbereiden door de volgende slaaptips:

· Zorg voor frisse lucht in je kamer

· Drink geen cafeïne houdende dranken voor het slapen

· Draag een beeldschermbril ter bescherming tegen blauw licht

· Eet geen grote maaltijd voor het slapen

De buikslaper

Op je buik slapen geeft je vaak een veilig gevoel. Toch is dit een van de minst goede manieren om te slapen. Slecht slapen in deze houding komt vaak door een verkeerd kussen. Je hoofd ligt namelijk snel te hoog waardoor je nekklachten kunt krijgen. Als je met je armen onder je kussen slaapt, dan kunnen deze gevoelloos worden. Dit is slecht voor de bloedtoevoer. Lekker slapen, maar toch op je buik liggen? Probeer dit eens zonder kussen.

De zijslaper

De populairste slaaphouding is de zijligging. Als je een goed matras en een goed kussen hebt, liggen je rug en nek ik een rechte lijn. Dit is erg goed tegen rugklachten en andere lichamelijke ongemakken. Dit maakt dat zijslapers vaak een goede nachtrust hebben. Ook heb je als zijslaper minder last van slaapproblemen zoals snurken.

De rugslaper

Volgens wetenschappers is op je rug slapen de beste houding om diep te slapen. Je nek, rug en hoofd zijn in deze houding het meest ontlast en zorgen voor een goede nachtrust. Dit omdat je gewicht goed verdeeld is over het matras. Zo word je uitgerust wakker en kun je beter presteren.

Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page