top of page

Feiten en fabels over blauw licht (deel 2)

Na onze 3 fabels over blauw licht in onze vorige blog, kunnen de feiten natuurlijk niet ontbreken! Lees hieronder 3 feitjes over blauw licht:Feit 1: Onze ogen zijn niet in staat om blauw licht te blokkeren

Zonder enige bescherming zal het blauwe licht ongefilterd door het netvlies gaan en de lichtgevoelige cellen bereiken. Zoals een zonnebril bescherming biedt bij een felle zon, zo zou er ook bescherming moeten zijn bij kunstmatig blauw licht. Geen bescherming kan volgens ‘The Guardian’ na verloop van tijd leiden tot maculadegeneratie (MD), wat gevolgen heeft tot blijvende oogbeschadiging.Feit 2: Blootstelling aan blauw licht 's nachts vermindert de slaapkwaliteit

Zoals beschreven in de deel 1 van deze blog, associeert ons lichaam op natuurlijk wijze blauw licht met dag. Daarom onderdrukt blootstelling aan overmatig blauw licht ’s in de avond de productie van melatonine in de hersenen - het essentiële hormoon dat ons voorbereidt op de slaap.
Slaap is namelijk essentieel voor een productief en zo goed mogelijk leven. Maar het is meestal het eerste dat wordt verwaarloosd tijdens drukke periodes met veel stress… Is een avondje doorwerken dan wel zo goed? Nee tuurlijk niet, maar soms denken we dat dit moet gebeuren. Bedenk dan wel wat voor gevolgen dit heeft voor je de kwaliteit van je leven. Hou jij je bezig met een zo’n kwalitatief mogelijk leven? Dan ben je hier bij het juiste adres. Niet alleen voor onze Blauw licht filter bril (waardoor je na een avondje doorwerken wel een goede nachtrust krijgt). Maar je ontvangt ook tips en informatie over productiviteit, focus, een energiek en helder leven in jouw mailbox. Hoe? Heel simpel. Dit doe je onderaan de website door te abonneren voor de mailing 👇

Feit 3: Werkt het blokkeren van blauw licht?


Eigenlijk zou je in een perfecte wereld kunstmatig blauw licht moeten vermijden. Hoe lang? Voor het beste effect toch wel minstens vier uur voor het slapengaan. Probeer dat eens, het werkt echt! Maar het is (te) moeilijk volhouden, ik weet het.


De waarheid is dat het niet normaal is om onze dagen te verlengen met kunstlicht. Daarom is het alleen maar logisch om je zorgen te maken over de hype rond blauw licht, vooral tijdens deze kortere dagen. Hieronder nog een paar natuurlijke en effectieve manieren om met blootstelling aan blauw licht om te gaan:


  • Pas de huisindeling aan naar een werk- (met blauw licht) en relaxomgeving (zonder blauw licht).

  • Bouw zintuigelijke prikkels gedurende de avond af en werk met rustgevende muziek

  • Draag na langdurige blootstellen of wanneer het donker wordt een bril die blauw licht blokkeert.

Dat was het dan! Deel 2 van de feiten en fabels blog over blauw licht. Van ons allemaal hier bij BrightLife. Keep it bright en ervaar een helder leven!

Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page