top of page

Top 3 beste slaaptips

Of je nu een spannend sollicitatiegesprek in het verschiet hebt, of gewoon even niet lekker in je vel zit. Er zijn ontelbaar veel redenen waardoor je niet goed kunt slapen. Voor een korte periode is dit helemaal niet zo erg. Je wilt alleen niet dat dit te lang aanhoudt en je hierdoor slaapproblemen gaat ontwikkelen. Om diep slapen weer mogelijk te maken kun je gebruik maken van deze 3 slaap tips.

#1 Luister rustgevende muziek

Als je gedachten alle kanten op gaan na een lange dag werken is het in een stille slaapkamer moeilijk om tot rust te komen. Door naar rustgevende muziek te luisteren, zoals pianomuziek, kun je je aandacht ergens anders op vestigen en toch relaxen. Ook natuurgeluiden helpen hierbij. Hiervoor heb je veel apps die dit geluid voor je kunnen nabootsen.


#2 Minder schermtijd

Alle beeldschermen waar we de hele dag door naar kijken zijn slecht voor onze ogen en voor een goede nachtrust. Als je ‘s avonds nog te veel op je telefoon zit kun je minder goed in slaap komen. Door overdag een blauwfilter bril te dragen bescherm je je ogen tegen de slechte straling van deze beeldschermen. Hierdoor kun je beter en sneller in slaap komen zodra je naar bed gaat.


#3 Lage kamertemperatuur

Slecht slapen komt vaak door een te hoge kamertemperatuur. De ideale temperatuur voor ons lichaam ligt tussen de 16 en 18 graden. Vermijd hierbij het gebruik van airco’s of een verwarming. Zet liever het raam op een kiertje voor frisse lucht of pak een extra deken erbij. Let hierbij wel op dat er geen briesje over je hoofd heen komt. Dit kan als storend worden ervaren. Frisse lucht en een schone kamer zorgen voor een prettig slaap klimaat en zijn hiermee een van de beste slaaptips.


Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page