top of page

Nachtrust verbeteren – zo doe je dat!

Een nachtje niet lekker slapen kan geen kwaad, maar als dit vaker voorkomt kan het problemen veroorzaken. Je kunt hier in het dagelijks leven ook last van krijgen en het kan je werkprestaties beïnvloeden. Kamp jij nu ook met een verstoorde nachtrus


t? Dan is het geen gek idee om je avondroutine aan te passen om je nachtrust te verbeteren. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder.


Avondroutine aanpassen

Zonder dat we er erg in hebben zorgen we dat we minder goed in slaap kunnen vallen als het avond is. We zijn nog te alert of krijgen te veel prikkels binnen. Misschien vind je het heerlijk om in bed nog even op social media te scrollen, of drink je elke avond nog een glas cola tijdens de film. Al deze kleine gebruiken zorgen ervoor dat je niet goed in slaap valt.Je kunt het beste 6 uur voordat je gaat slapen geen cafeïne meer binnenkrijgen. Bewaar dat kopje koffie dus maar tot morgenochtend. Mocht je nog werk af moeten maken, stel dit dan niet uit tot ‘s avonds, maar plan dit eerder op de dag. Zo voorkom je drukte in je hoofd. Goede slaap heeft ook een vaste begintijd nodig. Probeer daarom elke avond om dezelfde tijd naar bed te gaan. Hierdoor leert je lichaam wanneer je moet slapen.


Melatonine maakt ons slaperig. Dit heb je nodig voor een goede nachtrust. Onze beeldschermen gaan de aanmaak van dit slaaphormoon tegen. Laat telefoons, tablets of tv schermen daarom niet tot laat in de avond branden. Probeer eens een uur of twee voor het slapen je telefoon weg te leggen. Je zult merken dat je sneller moe zal worden en je ogen minder last hebben van de beeldschermen. Om je voor te bereiden op een goede nachtrust kun je de blauw licht filter bril gebruiken.Meer tips in je mailbox ontvangen?

Ontvang één keer per week een mail over het krijgen van een betere nachtrust, een hogere productiviteit en betere focus!

Gelukt! Je ontvangt zo een bevestigingsmail. Check even of die overigens niet in je spam komt!

en volg:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page